İSTANBUL / KADIKÖY - Bahariye Ortaokulu

Ock

Üç Ayların başlangıcı olan Regaip Kandili münasebetiyle din kültürü öğretmenimiz Merve Alicik rehberliğinde yapılan pano çalışması. Hayırlı kandiller dileriz

Ock

Çocuk ve Gençlik edebiyatı’na birçok eser kazandıran Prof. Dr. Necdet Neydim ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Okulumuz 8. sınıf öğrencileri ile konferans salonunda yapılan bu söyleşide Necdet Neydim,  düşünmek, yazmak, öykü için karakter oluşturmak üzerine birçok fikir ve örnekler verdi. Ve ekledi: “Yazmak için bir şeyiniz olmalı.” Öğrencilerinizin yazma becerisini önemsiyoruz. Bu önem çerçevesinde daha sonra gerçekleştirmeyi planladığımız söyleşilerimizde siz velilerimizi de görmek amacındayız. Hayatın her aşamasında ihtiyaç duyulan yazmak, iletişimin kalıcı ve güçlü yönüdür.

Ara

Bahariye Ortaokulu öğrencileri Teknoloji ve Tasarım dersinde yeni bir yıla hazırlık etkinliği gerçekleştirdiler. Bu etkinlik kapsamında öğrencilerimiz çalışmalarını yaparlarken yeni yıl coşkusu yaşayarak “ Hoş Geldin 2024 “ başlıklı okul panosu hazırladılar. ️️

Öğrencimiz Derin'i tebrik ediyoruz

Ara

İngilizce Öğretmenimiz Seda Çelebi rehberliğinde öğrencilerimiz dahil oldukları “”Journey of Paper” ( Kağıdın Yolculuğu) e-twinning projesi kapsamında okuldaki diğer öğrencilerin farkındalıklarını uyandırmak adına kağıt atıklar için bir geri dönüşüm kutusu tasarladılar.

Ara

2023 -2024 Eğitim Öğretim yılı  DİLİMIZİN ZENGİNLİKLERİ projesi kapsamında eğlenceli bir kelime oyunu olan ANLAMINI BUL ETKİNLİĞİ bütün sınıflarımızda yapıldı. Öğrenci lerimiz  hem eğlendi hem de öğrendi.

Ara

Ekim ayı itabari ile İngilizce öğretmenimiz Seda Çelebi ve öğrencilerimiz “Kağıdın Yolculuğu ( Journey of Paper) “ e- twinning projesine dahil olup çalışmalarına başlamış bulunmaktadırlar.

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında "Aralık" ayı etkinliği olarak düzenlediğimiz "ÇOCUK" konulu afiş ve slogan yarışması sonucunda okulumuz 8-D sınıfı öğrencisi ERVA NAZ MADEN okulumuzda 1. olmuştur. Öğrencimizi kutluyoruz.

Ara

Aile ve sosyal hizmetler bakanlığından gelen uzman Zeynep Kantar eşliğinde çocuklarımız evrensel çocuk hakları yasalarını öğrendi. Çalışma tüm sınıf düzeyleri için yapılmaya devam edilecek

Ara

Teknoloji ve Tasarım dersinde öğretmenleri Hesna Dilara Purtaş'ın rehberliğinde 8/D sınıfı öğrencileri deniz derya olan İnovasyon alanına giriş yaptılar. Güncel ihtiyaçlara yönelik yeni uygulamaları geliştirme, etkili çözüm yöntemleri bularak sorunları ortadan kaldırma, marka, logo, slogan tasarlama, reklam sunumu gerçekleştirme deneyimlerini okul müdürü Recep Müdüroğlu ile paylaştılar. Geleceğin endüstriyel tasarımcıları, mimarları, girişimcileri, programcıları kendilerini ifade edebilmek, duygu ve düşüncelerini başkalarına aktarabilmek, ikna kabiliyetlerini geliştirebilmek için araştırma ve bilgiye dayalı çalışmalarına devam edecekler.

Emeği geçen tüm öğrencilerimize ve öğretmenlrimize teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yılını okulumuz öğrencileri, öğretmenleri ve velilerimizle birlikte coşkuyla kutladık. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve katılım gösteren velilerimize çok teşekkür ederiz.